top of page
Sleutels tot de nieuwe plek

Ik wil verhuren

Asset 6746b9bb.png

Wil je niet langer veel tijd en energie steken in het beheer van je huurwoning? Verhuur je woning dan aan Woonmaatschappij Dender-Zuid. Wij bieden je een geruste verhuur.

Verhuur gerust!

Je woning verhuren

Wil je niet langer veel tijd en energie steken in het beheer van je huurwoning? Verhuur je woning dan aan Woonmaatschappij Dender-Zuid. Wij bieden je een geruste verhuur.

 

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak contact op met onze prospectieverantwoordelijke

via 053 39 40 70

of verhuren@denderzuid.be.

Wij begeleiden je vanaf je aanvraag tot een prospectiebezoek tot de start van het huurcontract.

+ Huurgarantie

Je moet je niet langer zorgen maken of je huurder wel maandelijks correct betaalt. Ook moet je geen nieuwe huurder zoeken als die vroeger dan voorzien je woning verlaat. We garanderen je maandelijkse huurinkomsten voor de volledige periode van het huurcontract, ook bij tijdelijke leegstand.

 

Wij gaan ook op zoek naar de geschikte huurder voor jouw woning op basis van de ligging van de huurwoning, de bezettingsgraad en de wachtlijst. Hier hoef jij als verhuurder geen tijd en energie in steken.

 

+ Onderhoud van de woning

Wij zijn jouw huurder en zorgen ervoor dat je de woning aan het einde van het contract in de oorspronkelijke staat terugkrijgt, behalve de normale slijtage. We doen regelmatige woningbezoeken en regelen het jaarlijkse onderhoud van bijvoorbeeld de gasketel.

 

+ Professionele partner

Je werkt samen met een professionele partner die veel ervaring heeft met het huren en verhuren van woningen. We nemen het beheer van jouw woning over en volgen alle administratieve taken op (opmaken huurcontract, plaatsbeschrijving, registratie, …).

 

+ Gunstige regeling in de personenbelasting

Vroeger werd je als eigenaar voor de onderverhuring belast op de werkelijke huuropbrengsten: dat is sinds enkele jaren niet meer het geval. Net als bij de private huur, word je bij verhuring aan een woonmaatschappij belast op het geïndexeerde kadastraal inkomen. 

 

+ Verlaagd tarief op de onroerende voorheffing

Als je aan ons verhuurt, kom je in aanmerking voor een verlaagd tarief op de onroerende voorheffing – ook grondlasten genoemd. Het tarief verlaagt van 3,97% naar 2,4%. Voorwaarde is wel dat je ons jouw aanslagbiljet onroerende voorheffing bezorgt, zodat wij de nodige gegevens kunnen registreren bij de Vlaamse Belastingdienst. 

 

+ Geen risico op leegstand

Tijdens de looptijd van het huurcontract zorgen wij ervoor dat de woning verhuurd is. Als een huurder de woning verlaat, zoeken we meteen een nieuwe huurder. Hierdoor vermijden we lange leegstand, de bijbehorende leegstandsheffing of verkrotting.

 

+ Geen gerechtelijke procedures

We zijn jouw huurder en dus ook verantwoordelijk voor alle huurdersverplichtingen. Je hebt geen rechtstreeks contact met de onderhuurder, waardoor je ook geen risico hebt op lange gerechtelijke procedures. Dit risico ligt volledig bij ons.

 

+ Renovatiepremies

Als je jouw woning wilt verbouwen of renoveren om die nadien te verhuren aan een woonmaatschappij, kan je aanspraak maken op de Mijn Verbouwpremie. Als verhuurder aan een woonmaatschappij, krijg je tot 50% van je facturen terugbetaald via deze premies. Daarnaast kun je ook beroep doen op de voordelige Mijn Verbouwlening, waarmee je tot € 60.000 kunt lenen aan een voordelige rentevoet.

 

+ Verlaagd btw-tarief bij nieuwbouw

Je hebt recht op een verlaagd tarief bij nieuwbouw van 12%, in de plaats van 21%, als je als eigenaar de woning voor minstens 15 jaar aan een woonmaatschappij verhuurt.

 

+ 6% btw-tarief bij afbraak en heropbouw t.e.m. 31 december 2023

Gesplitste aankoop ‘vruchtgebruik – naakte eigendom’: enkel de aankoop van een zakelijk recht dat recht geeft op het gebruik van het onroerend goed kan genieten van het verlaagd tarief. Dit geldt voor het vruchtgebruik (6%), maar niet voor de naakte eigendom (21%).

Interesse om gerust te verhuren, vragen? Aarzel niet om de Dienst Verhuren te contacteren.

 

De vereisten om via Woonmaatschappij Dender-Zuid te verhuren

 

 • Een billijke huurprijs voor jouw woning

 • De woning voldoet aan de kwaliteitsvereisten van de Vlaamse Codex Wonen en de bijkomende kwaliteits- en comfortvereisten van de woonmaatschappij

 • Je verhuurt minimaal 9 jaar aan onze woonmaatschappij

 • Je woning ligt in ons werkingsgebied (= Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Lede, Ninove, Wichelen)

Technische voorwaarden

Woonmaatschappij Dender-Zuid huurt zowel woningen, appartementen als studio's in. De woningen die we inhuren moeten aan enkele technische voorwaarden voldoen:

 • centrale verwarming (geen elektrische verwarming of analoge caloribelmeters)

 • dubbele beglazing

 • aparte tellers voor water, gas en elektriciteit

 • dakisolatie

 • rookmelder op elke verdieping

 • aansluiting voor wasmachine

 • keuken met koelkast, kookgelegenheid en dampkap

 • ongemeubeld

bottom of page