top of page

Woonmaatschappij Dender-Zuid regelt de overdracht van huurwoningen en -appartementen aan omliggende woonmaatschappijen.

De fusies binnen de Vlaamse huisvestingssector naar één woonmaatschappij per werkingsgebied brengen heel wat uitdagingen en veranderingen met zich mee. Een zeer grote verandering betreft de patrimoniumoverdracht. Door de wijziging van het werkingsgebied moeten woonmaatschappijen de huizen en appartementen buiten dat gebied overdragen aan de woonmaatschappij van die specifieke regio. Ook voor Woonmaatschappij Dender-Zuid en zijn huurders zijn er zo’n overdrachten op komst.


Werkingsgebied dat wijzigt


Het oorspronkelijke werkingsgebied van de fusiepartners van Woonmaatschappij Dender-Zuid bestond uit 14 gemeenten: Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Lebbeke, Lede, Lierde, Ninove, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem, Wichelen en Zottegem. Daar komt nu door de fusie verandering in. Het werkingsgebied van Woonmaatschappij Dender-Zuid bestaat voortaan uit 8 gemeenten: Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Lede, Ninove en Wichelen. Dat wil zeggen dat het patrimonium in de anderen gemeenten moet worden overgedragen aan de woonmaatschappij verantwoordelijk voor die specifieke regio.


Voor Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem is dat vanaf 14 juni Woonmaatschappij Vlaamse Ardennen. Lebbeke komt vanaf 1 juli onder stek92.


Vanuit stek92 krijgt Woonmaatschappij Dender-Zuid op haar beurt patrimonium bij, voornamelijk in Aalst.


Sommige steden en gemeenten hadden nog huurwoningen en -appartementen in eigen beheer. Ook die vallen voortaan onder de woonmaatschappij in hun regio. Dat geldt ook voor de ingehuurde woningen en appartementen via privé-eigenaren die buiten het nieuwe werkingsgebied vallen, ook die worden overgedragen. Zo wordt alles gecentraliseerd: één werkingsgebied, één woonmaatschappij. Een maatregel die het op termijn voor de huurder eenvoudiger kan maken.


Informatie naar de huurders


De huurders van de woningen en appartementen in de over te dragen gemeenten werden ondertussen op de hoogte gebracht van deze overdracht. Voor hen verandert er weinig. Ze blijven gewoon wonen in het huis of appartement dat ze nu huren. Hun huurcontract wordt voortaan door de nieuwe woonmaatschappij in hun regio beheerd.


“Deze overdracht brengt heel wat administratieve uitdagingen met zich mee en we zijn er ons van bewust dat dit ook voor verwarring kan zorgen bij de huurders”, zo zegt Steven Hutse, Algemeen Directeur van Woonmaatschappij Dender-Zuid. “ We doen er samen met de collega’s van de andere betrokken maatschappijen dan ook alles aan om de last voor de huurders tot een minimum te beperken”.


Volgende stappen


De huurders, wiens huurcontract binnenkort wordt overgenomen door Woonmaatschappij Dender-Zuid, mogen een informatiefolder in de bus verwachten. Ook de huurbegeleiders van de woonmaatschappij plannen extra huisbezoeken en infomomenten in om zo iedereen te informeren en vragen te beantwoorden.Via de website van Woonmaatschappij Dender-Zuid zal ook de nodige praktische informatie terug te vinden zijn.
Informatie over de andere woonmaatschappijen:

309 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page